Miljø og Ansvar

Norge har verdens beste pantesystem og vi i Grans Bryggeri er blandt de aller beste til å benytte resirkulert materiale i våre produkter! Det har vi vært lenge og det er vi veldig stolte av. Det handler om kvalitet!

Gjenbruk i produkter fra Grans Bryggeri

Bestselgere som Tropo, Champ, Siesta, Cola og Cola X fra Grans har alle til felles at de bruker emballasje som inneholder 50 prosent resirkulert plast. Slik bruker vi det vi kan om igjen, og minsker produksjonen av ny plast.

Visste du at plast er et materiale som er lett å gjenvinne? Å øke graden av resirkulert plast i emballasjen er et viktig tiltak for å hindre at det lages ny, og på den måten redusere det totale miljøfotavtrykket. Grans Bryggeri har derfor tilbudt produkter med gjenvunnet plast i emballasjen siden 2013.

Denne endringen tilsvarer 550 tonn mindre produksjon av ny plast hvert år.

Gjenbruk i alle plastflasker fra Grans

De aller fleste produktene i plastflaske fra Grans Bryggeri har minimum 50% resirkulert plast i emballasjen, noe som tilsier 98,7% av volumet i dag. Det betyr at uansett hvilken Grans-brus du foretrekker, så velger du flasker som har levd flere liv. (link)

Grans Bryggeri jobber aktivt med å redusere utslipp av CO2.

Siden 2013 har Grans Bryggeri redusert utslippene med 45 prosent. Reduksjonen på 1 197 tonn CO2 tilsvarer 479 biler på norske veier i ett år, eller 239 ganger rundt jorden med fly.

Helse.

Øl skal nytes – ikke misbrukes!

Øl er en fantastisk kultur-drikk som har blitt brygget her til lands til alle tider. Den inneholder korn (malt), gjær, humle og vann. Øl i moderate mengder har i følge forskning.no en helsebringende effekt, og øl som nytes i ansvarlige former bidrar til veldig mye glede og hygge. Heldigvis er det også slik at de aller fleste nordmenn hygger seg med øl på en fornuftig måte, innenfor trygge rammer. Dessverre er det noen som misbruker alkohol. Vi er bevisste på de negative konsekvensene våre produkter indirekte kan påføre enkeltpersoner og samfunnet. Vi tar avstand fra fyll og misbruk av alkohol. Ta ansvar; bruk, smak og nyt, men ikke misbruk denne gudedrikk!

Reduksjon av sukker:

Andelen sukkerfrie produkter fra Grans Bryggeri har økt enormt siste årene. Vi jobber dessuten aktivt med å redusere mengden sukker i de produkter som  i dag inneholder sukker!

(Gr)ansvar:

Grans Bryggeri støtter mange små og store Kultur-arrangementer, idrettslag og foreninger i nærområdet (Sandefjord og Vestfold), men også nasjonalt i samarbeid med REMA 1000. Vi sponser først og fremst arbeid med barn og ideelle/humanitære organisasjoner.

Foreningspris:
Vi sponser foreninger i vårt nærområde som jobber med barn og unge med støtte i form av varer til svært reduserte priser. Har du spørsmål om sponsing til en forening eller et arrangement for barn/ungdom? Ta kontakt med oss på post@grans.no.